Om LEGOLAND Billund Garden

LEGOLAND Billund Garden er et brassband for dygtige blæsere og trommeslagere.
Undervisningen i Garden er rettet imod at spille i LEGOLAND i Billund og mod, at man kan blive så dygtig, at man senere kan tage en musikuddannelse, hvis man ønsker det.

MÅLSÆTNING
Undervisningen har to primære formål:

  • At fortsætte et godt orkester, som er blandt de bedste garder i landet.
  • At hver enkelt gardist opnår et højt niveau både musikalsk og teknisk. Målet er, at man efter 6-8 år i Garden er så dygtig, at man kan bestå optagelsesprøven til MGK (Musikalsk Grundkursus, forberedelse til musikkonservatoriet).

Gennem tiden har mange unge professionelle musikere fået deres første musikalske uddannelse i LEGOLAND Billund Garden, og det er hensigten at fortsætte denne udvikling.

SPILLEDAGE/KONCERTER
Garden har hver år 20 spilledage i LEGOLAND. I februar måned laves spilleplan for hvilke dage, Garden skal spille i LEGOLAND. På spilledage i LEGOLAND møder Garden som oftest kl. 12-15. Derudover spiller Garden også andre koncerter udenfor LEGOLAND, især om vinteren.

SÆRLIGE OPLEVELSER
Når man bliver optaget i LEGOLAND Billund Garden, får man automatisk gratis sæsonpas til LEGOLAND +1 ledsager. Samtidig har resten af husstanden mulighed for at købe sæsonpas til særpris. Derudover tager Garden på musikrejser rundt om i verden, og de seneste år er turen gået til blandt andet, Tjekkiet, Japan, Dubai og Holland.

BETALING OG UDMELDELSE
Aspiranter får undervisningen gratis i det halvår, de optages som aspiranter. Herefter gælder betaling som for de øvrige gardister.
Betalingsbetingelser gælder som for Kulturskolens øvrige elever. Udmeldelse fra Garden skal ske skriftligt og senest 31. december til Kulturskolens kontor med udtrædelse ved årsskiftet. Ved senere udmeldelse betales frem til skoleårets afslutning. Ved manglende gentilmelding til ny sæson, udmeldes man også. LEGOLAND Billund Gardens og Kulturskolens sæson følger skoleåret.

Vil du være med?
Du behøver ikke kunne spille på et instrument i forvejen. Du får god og professionel undervisning og kan efter en lille optagelsesprøve blive optaget som aspirant, indtil du er dygtig nok til at spille i Garden.
Læs mere om optagelsesprøven lige her.

HVAD
Soloundervisning 30 min. pr. uge
Sammenspil 2 timer pr. uge

HVEM
Fra 4. klasse

HVORNÅR
Start i uge 33
Soloundervisning foregår tirsdage, onsdage, torsdage.
Sammenspil foregår onsdage kl. 18.30-20.30.

Tilmelding

Klik her