Søg

Dans

Tøj, sko og hår til danseundervisningen

Hvorfor har vi en danseuniform?
Det er skønt at være en del af et vidunderligt dansefællesskab. Alle vores elever har det samme dansetøj/uniform, fordi dansetøjet er med til at styrke fællesskabet og giver tilhørsforholdet. Danseuniformen har også en transformative virkning, som signalerer, at nu sker det noget andet, nu skal vi gøre os klar til at danse sammen. Dansetøjet er desuden meget behageligt og dejligt at have på, fordi det giver bevægelsesfrihed. Danseuniformen er også med til at forbedre og inspirere danselærens undervisning, fordi læreren tydeligt kan se, hvordan eleverne bevæger sig, og hvor smukke de er. Derfor er det vigtigt, at alle har deres holddragt/uniform på til alle dansetimere.

Hvorfor skal håret sættes op?
Til danseundervisning udtrykker eleverne følelser igennem deres kroppe og ansigter. Danselæreren har behov for tydeligt at kunne se elevernes ansigter, og derfor skal alt hår skal væk fra ansigtet, så det ikke forstyrrer eller forhindrer bevægelsesfriheden.

Ballet: Alt hår skal væk fra ansigtet og sættes op i en balletknold. Hvis man har kort hår, kan man bruge et pandebånd, gerne i holdets farver. Se denne instruktions video om hvordan man sætte en balletknold https://www.youtube.com/watch?v=lS5AIeg-fko&t=40s

Moderne dans: Alt håret skal væk fra ansigtet og sættes op i en hestehale. Hvis man har kort hår, kan man bruge et pandebånd, gerne i holdets farver.

Om køb af tøj på alle dansehold, ballet, moderne dans, BalletYoga har vi en holddragt, som vi bruger til undervisning, og for ballet og modernes dans vedkommende, også til opvisninger. Der vil derfor være en udgift til køb af dansetøj. Tøj og sko, Billund Kulturskole 2023-24, og vi anbefaler at købe dansetøj hos Balletbutikken i Aarhus. www.balletbutikken.dk, som kender til vores danse-afdelings tøjbehov.

Desuden vil der i forbindelse med årets afsluttende forestilling, for ballet og moderne dans, være en udgift til leje af dansekostumer.

Ved spørgsmål er I velkomne til at kontakte koordinator for dans, Malene Kaufmann Jahn, mail: mkau@billund.dk, telefon: 31 16 80 29.