• Tuba

Tuba

Om instrumentet
Tubaen er et smukt klingende instrument, som giver mange muligheder med hensyn til stilarter og sammenspil, og anvendes i mange sammenhænge, f.eks. symfoniorkester, harmoniorkester og garder. Tubaen er messingblæsernes største og dybest klingende instrument under b.la. trompet og trombone.

Om undervisningen
Tubaen bruges i flere sammenhænge og kan have mange forskellige roller i musikken. Derfor lærer du også at spille en masse forskellig musik. Det kan både være kendte popmelodier, klassiske melodier eller melodier fra fx film og serier. Tubaen bliver tit brugt som basinstrument, og derfor lærer du også om bassens rolle i forskellige stilarter, og når man bliver øvet, lærer du også at spille basgange og eventuel solo over akkorder. I tubatimerne lærer du desuden alt fra at holde takten til musikken, bruge instrumentet rigtigt og få tubaen til at lyde godt. Du får et bredt kendskab til instrumentets opbygning, tonernes rækkefølge og alle de forskellige musikudtryk, der findes.

Sammenspil og fællesskab
Undervisningen tilpasses selvfølgelig dit niveau og dine ønsker, og du vil også blive tilbudt at deltage helt frivilligt og gratis til forskellige sociale arrangementer, så du kan både gå til soloundervisning og alligevel spille sammen med nogen en gang imellem. Skal sammenspillet fylde mere, så kan man gå til sammenspilsundervisning, være med i vores Underholdningsorkester eller gå i LEGOLAND Billund Garden. Sammenspil og orkester i Kulturskolen er gratis, når man går til solo- eller gruppeundervisning. Der er særlige priser for at være med i LEGOLAND Billund Garden.

Tubaen er et stort instrument og er derfor også et instrument, der kan lejes i musikskolen.

Hvad

Solo- eller gruppe m. 2-3 elever
25 min. om ugen

Hvem

Fra 5. klasse
(International School of Billund: M1)

Hvornår

Start uge 34
Onsdage, torsdage i Billund Centret

Pil med link til mere indhold Tilmelding