• Cello

Cello

Om instrumentet
Celloen er tenor-instrumentet blandt strygeinstrumenterne og indgår i mange forskellige musikalske sammenhænge, bla. i symfoniorkesteret, strygekvartetten og klavertrioen. Celloen bliver overvejende brugt i klassisk musik, men også tit i rytmiske sammenhænge på grund af dens melodiske egenskaber og bløde klang. Der findes også rytmiske cellister og cellogrupper, hvoraf den kendteste nok er heavyrockgruppen, Apocalyptica, fra Finland.
 
Om undervisningen
Vi spiller vi alt lige fra små sange i starten til sværere stykker, når man er øvet. Vi spiller også kendte popmelodier, folkemusik og jazz eller melodier fra fx film og serier.
 
I undervisningen lægger vi stor vægt på at bruge øret for at spille rent og smukt, og du udvikler derfor et skarpt øre. For at aktivere øret mest muligt, lærer du også meget af musikken udenad. Hen ad vejen tager vi også noder i brug for at kunne spille større og flottere musikstykker. Men selv de store musikstykker, lærer du endda også udenad, og det hjælper din hukommelse, så den bliver bedre og bedre.
 
Musik er følelser, så det er noget, vi taler om og arbejder med. Vi lytter til musik sammen i alle genrer for at lære så meget musik som muligt at kende.
 
Sammenspil og fællesskab
Celloen fungerer godt sammen med andre, hvorfor den også indgår, efter niveau, i sammenspil, strygekvartet samt i Kulturskolens Underholdningsorkester.
Man lærer at være sammen med andre i musikken, give plads og tage ansvar.
Husk, at orkester, strygerkvartet og sammenspil er gratis, når du går til solo- eller gruppeundervisning på Kulturskolen.

Hvad

Solo eller gruppe m. 2-3 elever
25 min. pr. uge
Nybegynder? Tjek Strygeklubben

Hvem

Fra 3. klasse
(International School of Billund: P4)

Hvornår

Start uge 34
Mandage i Billund Centret
Torsdage i Musikcentralen, Grindsted

Pil med link til mere indhold Tilmelding