• Bratsch

Bratsch

Om instrumentet
Bratschen er sammen med violinen det mindste af strygeinstrumenterne, og det er dem, der er flest af i fx symfoniorkestret, hvor de også oftest er melodiinstrument.
Bratschen bliver brugt mange steder. I symfoniorkestret, som kammermusikinstrument sammen med et par andre instrumenter, i folkemusik og jazz. Meget rock/pop musik har endda også i dag bratschen som en del af bandet.

Om undervisningen
Vi spiller vi alt lige fra små sange i starten til sværere klassiske musikstykker, når man er øvet. Vi spiller også kendte popmelodier, folkemusik og jazz eller melodier fra fx film og serier.

I undervisningen lægger vi stor vægt på at bruge øret for at spille rent og smukt, og du udvikler derfor et skarpt øre. For at aktivere øret mest muligt, lærer du også meget af musikken udenad. Hen ad vejen tager vi også noder i brug for at kunne spille større og flottere musikstykker. Men selv de store musikstykker, lærer du endda også udenad, og det hjælper din hukommelse, så den bliver bedre og bedre.

Musik er følelser, så det noget, vi taler om og arbejder med. Vi lytter til musik sammen i alle genrer for at lære så meget musik som muligt at kende.

Bratschen er et svært instrument men med enorme muligheder. Det er derfor nødvendigt at øve sig jævnligt, helst dagligt. At indstudere et øve-tungt instrument giver disciplin og vedholdenhed og at investere sin tid og kræfter i violinen, giver en følelse af selvtillid og selvværd og er en god koncentrationsøvelse.

Sammenspil og fællesskab
Bratschen fungerer godt sammen med andre, hvorfor den også indgår, efter niveau, i sammenspil, strygekvartet samt i Kulturskolens Underholdningsorkester. Man lærer at være sammen med andre i musikken, give plads og tage ansvar.

Husk at orkester, strygerkvartet og sammenspil er gratis, når du går til solo- eller gruppeundervisning på Kulturskolen.

Hvad

Solo eller gruppe m. 2-3 elever
25 min. pr. uge
Nybegynder? Tjek Strygeklubben

Hvem

Fra 1. klasse
(International School of Billund: P2)

Hvornår

Start uge 34

Mandage i Billund Centret
Torsdage i Musikcentralen, Grindsted

underviser

Jakob Rosendahl Povlsen

Pil med link til mere indhold Tilmelding