• Ballet
  • Ballet
  • Ballet

Klassisk ballet, onsdage

Vi tilbyder følgende hold, der løber over 34 uger. Lærer på balletholdene er Melanie Espersen.

Vil du møde nye balletvenner, være en del af en skøn balletgruppe, danse i magiske forestillinger, iføre dig smukke kostumer og lære at bevæge dig yndefuldt, elegant og fokuseret til ren klassisk musik? Så kan Billund Kulturskole og dine nye balletvenner ikke vente med at byde dig velkommen.

Vi har balletgrupper for alle aldre, fra 5 år og opefter, og på alle niveauer, fra begyndere til øvede. Som noget nyt i denne sæson kan du også træne ballet 2 gange om ugen, hvis du har et minimum af 2 års balleterfaring, eller er 10 år og opefter. På den måde kan du virkelig udvikle dine balletfærdigheder. På Billund Kulturskole er det muligt at starte din balletpassion i alle aldre, da vi også tilbyder BalletYoga for voksne.

Klassisk ballet hjælper dig med at føle og bevæge dig smukt og yndefuldt. Ballettens klassiske musik og bevægelser giver dig en magisk følelse i din krop. Ballet forbedrer også din koordination og udvikler musikalitet, styrke, balance, fleksibilitet og kropsbevidsthed. Ballettræning forbedrer også din kropsholdning, da du igennem ballet træning forlænger din rygsøjle og kontrollerer og styrker dine kernemuskler.

Hver sæson kan alle vores balletstuderende være en del af en forestilling sammen med moderne dans, på en smuk scene, med lys, kostumer og magi. At optræde i en forestilling er en vidunderlig oplevelse, fordi alle elever, uanset alder eller niveau, eller hvor mange danse de deltager i, er vigtigt for danse kammeraterne og for hele forestillingen.

Ballet på Billund Kulturskole er så meget mere, end at vi udvikler og udfordrer vores elevers ballettalenter til det maksimale. Det handler også om at formidle og vejlede vores elever i livsfærdigheder, i at samarbejde og at opbygge tillid. Vi er her for at udvikle og pleje vores elevers selvværd og selvtillid, og vi gør dette ved at skabe et trygt rum, hvor vi kan lære og erkende vores fejl og kan også fejre dem med smil, grin og venskab.

Da vi har mange internationale elever, undervises alle ballettimerne, på dansk og engelsk. 

Din dygtige og professionelle underviser i ballet og BalletYoga er Melanie Espersen, som også er vores dansekoordinator på Billund Kulturskole. Melanie er uddannet på Contemporary Dance School, Hamburg, hvor også yoga er en del af uddannelsen.

Til balletundervisning træner alle elever i særligt balletholdtøj - for mere information, se her

Vi gør opmærksom på, at der alt efter antallet af tilmeldinger til holdene vil kunne forekomme ændringer af holdinddelinger samt tider.

Ved spørgsmål til balletundervisningen, er I velkomne til at kontakte Per Wile Bak, mail: pwb [at] billund.dk, telefon: 7972 7456.

Se balletholdene om onsdagen i sæson 2023/24 her:

 

Undervisningen foregår i Billund Idrætscenter, Kærvej 501 i Billund.

Kl. 15.45-16.30: Ballethold blomster, 7-9 år

Kl. 16.30 - 17.30: Ballethold niveau 1 
(Minimum af 2 års balleterfaring, og elever fra 10 år – begynder, let øvede)

17.45-18.45 Ballethold niveau 2 
(Elever der har min. 2 år moderne og min. 3 år ballet erfaring og let øvede fra 13 år.)

18.45 - 19.15: Ballethold, tåspids
(For elever fra 12 år som træner ballet 2 gange om ugen, på niveau 2)

19.15 -20.15: BalletYoga 
(Voksne, elever fra 13 år, ballethold niveau 2 - begynder, let øvede og øvede) 

Pil med link til mere indhold Tilmeld