Fornem pris til Billund-skoleprojekt


BillundSkolen og Billund Kulturskole hjemtager stor anerkendelse for innovativt undervisningskoncept.

Det var en særdeles spændt flok børn fra 3. årgang på BillundSkolen, som tidligt tirsdag morgen trodsede søvnen og satte kursen mod København. Forude lå en flere timer lang bustur, men strabadserne var dog intet at regne mod den oplevelse, der ventede børnene. De var nemlig blevet nomineret til Springfrøprisen 2014, som hvert år uddeles af Kulturministeriet og undervisningsministeriet. I Billund-børnenes tilfælde handlede det om deres deltagelse i det kreative undervisningsprojekt HER ER MIN BY, som igennem skoleåret er blevet afviklet i samarbejde mellem seks skoler i Billund kommune og Billund Kulturskole. BillundSkolen havde indstillet forløbet til priskomiteen, og nu vankede der enten en tredje-, anden- eller førstepris.

Stor minister-ros

Ved ankomsten til Kulturstyrelsens flotte lokaler blev der budt velkommen af TV-værten Signe Lindkvist, hvorefter kulturminister Marianne Jelved fik ordet. Hun understregede, at alle de tre nominerede projekter var vindere, men de skulle nu alligevel sættes i rangorden. Og her fik HER ER MIN BY -projektet en flot 2. pris på 15.000 kr. samt stor ros fra ministeren for de mange færdigheder, børnene har lært gennem forløbet. Eleverne har beskrevet deres by gennem animation og komposition på computer med støtte fra eksterne faglærere og undervisere fra både BillundSkolen og Billund Kulturskole.

Springfrøprisen 2014 2. præmien gik til 3. årgang på BillundSkolen for projektet HER ER MIN BY der var et samarbejde med Billund Kulturskole

To af folkene bag projektet, Kulturskole-souschef Per Weile Bak og afd.-leder Eva Lillegaard Hansen er særdeles tilfredse med det ministerielle skulderklap. – Det har været utrolig spændende at opleve elevernes sprudlende kreativitet og idérigdom gennem forløbet, og så er det da bekræftende, at konceptets kvaliteter er tydelige, også på ministerielt plan, siger han. Eva Lillegaard Hansen supplerer: - Børnene får ikke blot styrket deres kompetencer i musik og billedkunst gennem dette projekt. De lærer også utrolig meget om identitet og samarbejde, og eleverne har virkelig blomstret af skabertrang og engagement, slutter hun.

Velfungerende vejviser

Selvom de første skitser til Her er min by-projektet blev tegnet før skolereformen, er de nye undervisningsmetoder også særdeles aktuelle i den sammenhæng.

 

Skoleleder på BillundSkolen, Hanne Mikkelsen Enggaard, fortæller: - HER ER MIN BY har vist nye veje for samarbejde mellem folkeskolen og kulturskolen, som jo netop er blevet gensidigt forpligtende med den nye skolereform, siger hun og fortsætter: - Projektet en god model på, hvorledes de to institutioner kan inspirere hinanden. Medarbejderne fra begge skoler har haft et velfungerende teamwork gennem forløbet, hvor kompetencerne har samlet sig på bedste vis. Det glæder vi os til mere af, slutter Hanne Enggaard.

Det var en flok trætte og oplevelsesmætte elever, der tirsdag aften vendte tilbage til Billund. Men allerede i dag onsdag kl. 12 gik det løs igen med en fest for alle eleverne på 3. årgang. Det er jo ikke hver dag, at der dumper en pris fra hele to ministerier ned i en travl skolehverdag.
 

Læs mere om HER ER MIN BY her

Se flere billeder fra prisoverrækkelsen her.

Parløb reklamebureau a/s