Dato: 
02.11.2017 - 19:00

reformationskoncert

Gamle toner får nye klange, når Grene Sogn og Billund Ungdoms- og Kulturskole torsdag den 2. november klokken 19.00 inviterer til musikalsk fejring af reformationen i Billund Kirke. 

Under titlen "Gamle Luther i nye klæder" har de to institutioner forenet kræfterne om at skabe en anderledes koncertoplevelse, og der er lagt op til en aften med et farverigt musikalsk udtryk.

Luther var bevidst om musikkens positive betydning for menneskelivet, og den bold griber børn og unge ved koncerten. Tidstypisk musik bliver præsenteret i sin oprindelige form, og samtidig vil de medvirkende give nye bud på den gamle musik. Således synger Billund Pigekantori danske salmer, både på datidens melodier og på nye, der er kommet til siden. 

På Kulturskolen har Talentlinjen i efteråret fortolket gamle salmer ud fra en nutidig musikalsk vinkel. - Det har været både spændende og rørende at følge de unge talenters indlevende engagement i processen. Herigennem viser materialet sin særlige styrke, og projektet bliver en øjenåbner, ikke blot for de unge selv, men også for publikum, siger ungdoms- og kulturskoleleder Per Weile Bak i en pressemeddelelse.

Talentlinjen medvirker under ledelse af Mia Nielsen.

Syng med

Ud over Pigekantoriet og Talentlinjen deltager Kulturskolens Brassensemble, og Luthers musikunivers bliver belyst af mindre grupper af optrædende. Endelig får publikum selv lejlighed til at synge med på salmerne, hvilket dengang var revolutionerende nyt. Menigheden fik dermed også en stemme, og det giver endnu en grund til at fejre reformationen denne aften.

Der er fri entré til koncerten

Parløb reklamebureau a/s