Dato: 
10.12.2017 - 19:30

de 9 læsninger

- tradition og fornyelse.

”…. drej kun universet helt omkring,
vend kun op og ned på alle ting,
jorden med, thi den er falsk og hul,
rør blot ikke ved den gamle jul.”
Sådan står der i "Sikken voldsom trængsel".

Et evigt skisma i alle sammenhænge.
Denne higen efter noget, som - ikke mindst styret af medierne -
skaber forventninger til noget nyt, ja næsten en tro på, at ALT nyt er godt.
Men samtidig ligger der også dybt i os alle behovet for traditionen: "Rør blot ikke ved den gamle jul".

Denne hårfine balance mellem mere eller mindre bevidste modsatrettede forventninger har man i Grindsted Kirke bevæget sig på med "De 9 Læsninger" igennem over 30 år. Et samarbejde, som i sin tid startede med Grindsted Musikskole, der med sit Orkester, Ungdomskor og Voksenkor var en god og fast partner til kirken. Man har formået at fastholde grebet i traditionen og nogle musikalske faste rammer og traditionelt indhold, som løbende er blevet suppleret med nye ting i såvel klassiske som populære stilarter i samarbejdet mellem Kulturskolens Underholdningsorkester, koret Vokalias, blokfløjtegruppen Con Due Mani og kirkens organist og kor.

Såvel det klassiske Halleluja-kor fra Messias som Leonard Cohens "Hallelujah" har været højdepunkter. Da nu netop Leonard Cohen ikke er blandt os mere, kan man måske anvende en linje fra ham: "I did my best, it wasn't much" som et kendeord for "De 9 Læsninger".

Kort sagt: genkendelsens glæde og begejstringen for det nye går hånd i hånd. De 9 Læsninger er også i år en flot, bred musikalsk vifte af traditionelt og helt nyt sammenbundet af de 9 tekstlæsninger. Man vil kunne opleve forskellige klassikere såvel som en af Keld Teléns mest kendte julemelodier, Leonard Cohens "Hallelujah" og det store fællenummer "Star Carol" af den meget populære engelske komponist John Rutter.

Hjertelig velkommen til en dejlig og spændende aften med "De 9 Læsninger" i Grindsted Kirke søndag den 10. december. 

Fri entré!

Parløb reklamebureau a/s